Storbyferie til Riga


Hvis du trænger til et lille afbræk i hverdagen, så kan en storbyferie til Riga måske være noget for dig. Riga er hovedstaden i Letland og den ligger kun 1 time og 15 minutter i fly fra København, dog med en times tidsforskel.

Find billige flybilletter til Riga

Storbyferie til Riga

Riga er en af de mindre storbyer i Europa. Med ca. 700.000 indbyggere. Men Riga har meget at byde på, både den gamle og nye bydel har hver deres aktiver. Og så er prisniveauet også noget under det danske, så du får lidt mere for dine penge i Riga i forhold til i Danmark.

Fra lufthavnen i Riga er der ca. 20 minutters køretur i Taxi til Riga centrum, alt efter trafikken. En taxi tur fra Lufthavnen til den gamle bydel koster ca. 12 – 14 euro med de røde taxier.

Der er mange gode hoteller i Riga, både i den gamle og den nye bydel. Vi boede i den gamle bydel på hotel Astor Riga. Hotellet ligger meget central lige på grænsen imellem den gamle og den nye bydel, hvorfra det meste af byen kan nås til fods. Hotellet er ligeledes ny renoveret og har udover gode værelser med et fantastisk wifi net også en skøn morgenbuffet.

Den gamle bydel i Riga

Den gamle bydel i Riga er meget charmerende med sine gamle huse, nogle helt tilbage fra 1300 tallet og de brosten belagte gader. Arkitektonisk er Riga også en sand perle. Du finder ingen andre byer med en så udpræget jugendstil, som den du finder overalt i den gamle bydel.

Rigas charmerende gamle bydel og de mange seværdigheder er pakket ind mellem flere dejlige parkanlæg og floden Daugava. De mange grønne pletter er med til at give Riga noget karakter. Sammen med de lokale kan du slappe af mellem store træer, farverige blomster, springvand og utallige statuer og monumenter, når du rejser til Riga.

Frihedsmonumentet

Det 42 meter høje symbol rager godt op i landskabet lige imellem den gamle og den nye bydel. Det er et symbol, der gennem tiderne har betydet meget for letterne. Det lettiske flag vajede atter i 1988 ved monumentet, efter ca. 50 år med sovjetisk dominans.

Udsigt over byen

Der er flere steder i Riga, hvor man kan komme op og få en storslået udsigt over hele byen. I den gamle bydel er der kirketårnet i St. Peters kirken, hvor man kan komme ca. 120 meter op og nyde udsigten. Og i den nye bydel kan man tage en tur i skylinebar på toppen af radisson hotel (26. etage). Der findes også en udmærket rooftop bar på toppen af det lille shopping center Galleria. Herfra kan man nyde sin frokost med en mageløs udsigt over byens tage.

Se Riga fra Segway

Hvis man ikke har så meget tid til at udforske Riga, så kan en Segway være løsningen. Her kan man komme frem de samme steder som når man går rundt i byen – bare meget hurtigere. Sightseeing på en Segway er en komfortabel måde at komme hurtigt fra den ene seværdighed til den anden, uden at du mister den atmosfære som sightseeing til fods giver dig. Man kan leje Segway flere steder i Riga, både på egen hånd og som en del af en gruppe (sightseeing på Segway med guide) Vi lejede Segway i Riga her:

Er der sikkert i Riga

Et af de spørgsmål mange sikkert stiller sig, inden man bestiller en rejse til Riga er, er det sikkert at færdes i Riga? Jeg vil mene at det er lige så sikkert at færdes i Riga, som så mange andre storbyer i Europa. Der gælder selvfølgelig de samme regler som alle mulige andre stedet, at man skal opføre sig ordenligt. Gør man det, så er Riga en super dejlig by at besøge. Der er også ret meget politi i gadebilledet, så jeg følte mig helt tryg i byen. Så bestil du trygt din næste storbyferie til Riga.

Find et godt og billigt hotel i Riga.Booking.com

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *